7 - juny / 2017

Empresaris d’Israel i Andorra intercanvien coneixements per treballar projectes de ciberseguretat d’interès comú

La primera jornada empresarial Andorra-Israel que s’ha celebrat aquest dimecres, 7 de juny, a Andorra la Vella i estava organitzada per Actua, el Govern d'Andorra i la Cambra de Comerç en col·laboració amb la Cámara de Comercio e Indústria España-Israel, ha comptat amb la participació d’un centenar de persones i ha servit per posar en contacte empresaris dels dos països, principalment del sector de la ciberseguretat.

El tret de sortida de la jornada ha anat a càrrec del ministre d’Afers Exteriors d’Andorra, Gilbert Saboya, i de l’ambaixador d’Israel, Daniel Kutner. Saboya ha destacat que “són oportunitats tant perquè empreses es puguin trobar com per donar a conèixer Andorra a aquestes empres d’Israel. Per tant és una bona oportunitat de presentar aquestes projectes que tenim relatius al concepte de Big Data i a un concepte de país amb un format molt adequat perquè té una gran exposició a molts visitants en un territori molt petit. En definitiva, un país amb capacitat de tenir aquesta idea de laboratori on testar models de negoci que puguin ser interessants per aquestes empreses d’Israel”.

Per a seva banda, l’ambaixador d’Israel, Daniel Kutner, ha assenyalat que “ens interessa entendre el model andorrà. Té per oferir àrees de fintech, de tecnologia per al món financer, que és un àrea on Israel està posant molt interès i on es concentra una bona part de la inversió mundial en ciberseguretat”. Kutner ha destacat que “també ens interessa Andorra com a potencia turística tot i la seva petita mida. Al Principat arriben el doble de turistes que a Israel i volem desenvolupar més aquest sector. Però també hi ha moltes àrees on existeix un potencial per a benefici mutu”.

Posteriorment el director de la Fundació ActuaTech, Yann Baucis, ha fet una presentació del Principat en matèria d’innovació i tot seguit ha tingut lloc una taula rodona amb presentacions d’Israel i de les seves empreses. La jornada s’ha tancat amb 49 reunions de negoci (B2B) entre empresaris dels dos països. Per part d’Israel han intervingut algunes de les empreses més importants del sector de ciberseguretat com Accenture, Datorama, Improve It, Nice System, Radware i Secindef. Per part andorrana han participat representants d’Andorra Telecom, Apiumtech, Andbank, Crèdit Andorrà, Mora Banc, FEDA, Edmindset Law Firm, Electric Chain, Full Secure, Ideand Consulting, Ontec, Sequoia i Sóc Creatiu, entre d’altres.