Projectes

Fundació ActuaTech

La Fundació ActuaTech va iniciar al 2015 una col·laboració amb el Massachusetts Institute of Technology (MIT), concretament amb el departament Changing Places (CP) del Media Lab, per tal de fomentar la innovació al país. En el marc de la diversificació econòmica, es vol potenciar Andorra com a "Living Lab" (País Laboratori). I és que Andorra, per les seves especificitats, la seva mida, una legislació jove, un trànsit de 8 milions de visitants a l'any... ofereix les condicions idònies per testar aquesta tecnologia. De fet, Kent Larson, investigador principal de Changing Places, ja ha anunciat que provarà a Andorra alguns dels seus projectes.

Què implica que Andorra esdevingui un "Living Lab"?

  • Accés a tecnologia. Tant empreses com ciutadans estaran exposats a les últimes tendències en tecnologia.
  • Progrés en regulació. Aprendrem a ser més àgils en la definició i la implantació de processos i regulacions.
  • Visibilitat internacional. Centres de recerca i/o empreses internacionals faran difusió de les seves proves i de l'experiència viscuda al país.
  • Adquisició de coneixement. La col·laboració d'empreses locals en aquests projectes podria reactivar sectors de l'economia i promoure la creació de nous productes i serveis "Made in Andorra".


Els projectes que s’estan desenvolupant són els següents:

Big data – City scope

L’objectiu d’aquest projecte és crear una plataforma que integri dades provinents de mobilitat, del sector de l’energia, dels pàrquings i de les telecomunicacions. Aquesta interfície servirà com una eina de suport a l’Administració en els seus processos de presa de decisions, i la facultarà per millorar aspectes com la inversió pública i l’atenció ciutadana.
El Big Data permetrà a les empreses del sector privat desenvolupar aplicacions i serveis així com prestacions de valor afegit.
 
 

Google Business View

El maig del 2013, Actua i Google, van posar en marxa un projecte que tenia per objectiu convertir Andorra en el primer país del món amb tota la seva oferta comercial disponible a Google Maps, mitjançant la eina Google Street View.
El maig del 2014, més del 96% dels comerços de tot el territori ja eren accessibles a través d’aquesta eina i des de l’agost del mateix any, el projecte es va fer extensiu als monuments d’interès històric i cultural d’Andorra.
 

PEV Persuasive Electric Vehicle

El PEV ha estat dissenyat per fomentar hàbits de vida saludables i proporcionar un mitjà de mobilitat sostenible. Combina els beneficis del vehicle elèctric, del vehicle autònom i dels programes d'ús de bicicletes compartides.
 

TerMites

Sensorització d'Andorra a l’Escola Andorrana de Maternal i 1a ensenyança d’Andorra la Vella.
El Massachussets Institute of Tcehnology (MIT) ha dissenyat un conjunt d'eines i sensors, anomenats MITs i TerMITes, que permeten capturar patrons de comportament i estudiar els hàbits relacionats amb el consum energètic.
 

ANDORRA WIFI

Andorra Wi-Fi és la xarxa Wi-Fi pública d’Andorra Telecom. S’ha instal·lat a les principals avingudes comercials i a les estacions d’esquí amb la particularitat que és gratuïta.

ANDORRA GO !

Es tracta de l’aplicació mòbil oficial de turisme d’Andorra, que inclou tota l’oferta turística i comercial del país, i que és el resultat d’un primer projecte desenvolupat conjuntament per Andorra Turisme i Andorra Telecom.