Actua i el Global Sports Innovation Center impulsat per Microsoft (GSIC), uneixen forces per identificar les solucions més disruptives i les últimes tecnologies a tot el món mitjançant una competició d’startups per ajudar a millorar l’experiència i la fidelització de l’usuari per desestacionalitzar l’oferta esportiva i turística a Andorra.

En aquest sentit, els participants hauran de presentar projectes en els casos d’ús següents:

 • Segmentació i personalització del contingut per públic objectiu
 • Optimització de l’experiència del client combinant i integrant aspectes físics i digitals (phygital solucions com VR, AR, Bots …)
 • Monetització de contingut i activació de patrocini
 • Recopilació, visualització i anàlisi de dades per conèixer els clients (i les seves necessitats canviants)
 • Desenvolupament d’un model de gestió “CRM” òptim per a productes i serveis de venda creuada
 • Millora de les instal·lacions de connectivitat i infraestructura digital (IoT, sensors, il·luminació, aparcament, accés, seguretat)
 • Serveis d’hostaleria i venda al detall

“L’objectiu d’aquesta iniciativa és buscar solucions i tecnologies com plataformes de dades de clients, anàlisi de dades o realitat augmentada, que permetin interactuar amb els clients, conèixer les seves preferències i afegir valor als grups d’interès d’Andorra”, afirma Iris Córdoba, directora general de GSIC.

Per la seva banda, el ministre de Presidència, Economia i Empresa d’Andorra, i el president d’Actua, Jordi Gallardo, destaca que “GSIC treballarà, juntament amb professionals andorrans, en un programa d’activitats i serveis d’assessorament i mentoria. Andorra es beneficiarà d’una xarxa internacional de col·laboradors i ambaixadors de GSIC per reforçar l’ecosistema innovador de la indústria dels esports d’hivern i del ciclisme ”.

La convocatòria estarà oberta del 9 de novembre al 13 de desembre. Les 10 millors propostes tindran l’oportunitat de presentar la seva solució durant un esdeveniment en línia davant d’un jurat format per representants de l’ecosistema esportiu i entitats organitzadores, experts en àrees de tecnologia, esport, negocis, innovació, inversió i emprenedoria.

El 3 de febrer s’anunciarà una startup com a guanyadora del concurs, que rebrà una subscripció GSIC gratuïta d’un any, un programa de mentoria de 3 mesos amb GSIC i experts en matèria, la possibilitat d’accedir al programa Microsoft per a Startups, on podran obtenir accés gratuït a la tecnologia de Microsoft (productes i crèdits al núvol), una subscripció gratuïta d’un any a l’Andorra Esports Clúster i un paquet turístic per visitar Andorra.

A més, les tres startups millor classificades, inclosa la guanyadora, participaran en diferents activitats com un Investors Day al març del 2021 i reunions de negocis amb membres del clúster esportiu d’Andorra, així com la possibilitat de mostrar les seves solucions a la Casa de la Muntanya.

Calendari

 • Obertura sol·licituds: 9 de novembre de 2020
 • Tancament sol·licituds: 13 de desembre de 2020
 • Anunci dels finalistes: 17 de desembre de 2020
 • Llançament en línia: 27 de gener de 2021
 • Anunci dels guanyadors: 3 de febrer de 2021

https://andorrachallenge.sport-gsic.com/

Actua

Actua Empresa i Actua Innovació (Actua) és un actor clau en la millora de la competitivitat, la innovació i la sostenibilitat de l’economia andorrana mitjançant la promoció de sectors clau per a la diversificació de l’economia, sent un motor en la millora del sector públic i de l’entorn microeconòmic, atraient i donant suport tant als estrangers com als locals, inversió en sectors clau, donant suport a les empreses andorranes per ser més competitives a escala nacional i internacional, i creant condicions favorables per a la innovació i l’emprenedoria, tant en el sector públic com en el privat, per consolidar Andorra com a Living Lab.

Més informació: https://www.actua.ad/

GSIC

El Global Sports Innovation Center impulsat per Microsoft (GSIC) és un clúster empresarial impulsat per Microsoft Sport Team que reuneix tot tipus d’entitats esportives (clubs, federacions, associacions), institucions, empreses tecnològiques (des d’start-ups fins a empreses), organitzacions de recerca , inversors i figures clau de la indústria de l’esport per millorar la seva cadena de valor. Per fer-ho, centra les seves activitats i serveis en 6 punts principals: emprenedoria, treball en xarxa, recerca aplicada, aparador, Microsoft Partners Solutions i serveis d’assessorament en transformació digital. Més de 340 empreses de 38 països diferents ja han rebut el suport del GSIC a través de diferents activitats, així com dels seus ambaixadors i xarxa de professionals de la indústria esportiva.

Més informació: http://sport-gsic.com/