Actua Innovació i l’Innovation Center d’Skolkovo de Moscou han arribat a un acord que permetrà a una empresa del país beneficiar-se de la nova convocatòria del programa Skolkovo Softlanding d’aquest any 2020. L’empresa que sigui seleccionada gaudirà d’una estada gratuïta al Tecnopark d’Skolkovo, el més gran d’Europa, per tal d’obrir-se al mercat rus.
 
El director d’Actua innovació, Marc Pons, ha explicat que “l’objectiu és seguir consolidant sinèrgies amb actors internacionals en l’àmbit de la innovació i establir col·laboracions estratègiques clau per al desenvolupament de la innovació en el teixit empresarial del nostre país”.
 
Accés a institucions i inversors
 
La voluntat de l’estada que tindrà lloc el proper mes de març consisteix en donar l’oportunitat, a fins a un màxim de tres integrants de l’empresa, de gaudir d’espais de co-working al Tecnopark, del seguiment d’un gestor de projecte que els guiarà en la cerca d’inversors i de potencials socis i clients, de formacions d’alt nivell, d’accés a les institucions i autoritats que estiguin implicades en l’àmbit de la innovació i el desenvolupament de negoci i diversificació econòmica de Rússia, a més de la possibilitat d’esdevenir resident de la ciutat d’Skolkovo un cop finalitzat el programa, amb totes les condicions avantatjoses que s’ofereixen per a atreure i retenir talent.
 
L’acord es va començar a treballar el passat mes de maig  quan l’entitat russa va convidar Actua a participar a l’Startup Village 2019 per conèixer els projectes d’innovació andorrans. Un esdeveniment per on van passar 10.000 visitants, representants de 4.500 startups de 80 països i que va comptar amb la presència de 1.000 inversors.
 
La convocatòria s’obre aquest divendres i poden optar-hi empreses especialitzades en eficiència energètica, TIC, biomedicina, tecnologies nuclears i espacials. L’entitat russa serà l’encarregada de triar la guanyadora.