L’arribada de Grifols a Andorra, la Cimera 0Iberoamericana celebrada recentment al país, la gestió de la crisi del Covid 19, els projectes d’innovació i les oportunitats de negoci al Principat, han centrat la intervenció d’aquest dilluns a la tarda del ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, al Círculo Ecuestre de Barcelona.

A l’acte han assistit la delegada del Govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, el president i el vicepresident del Círculo Ecuestre, Antonio Delgado i Enrique Lacalle, i més de 40 empresaris de la capital catalana, de manera presencial, que s’han interessat també per l’estratègia de diversificació econòmica del Govern d’Andorra i els requisits per obrir una empresa al Principat.

Gallardo ha destacat que tot i la crisi de l’any passat, la inversió estrangera ja va representar el 5,5% del PIB del país i ha explicat que els 11 sectors prioritaris de l’estratègia de diversificació són el blockchain, el fintech, l’E-commerce i els E-sports, el health&wellness, la biotecnologia, l’esport, l’educació, la producció audiovisual, el Greentech, l’agricultura. Paral·lelament s’ha referit als projectes de zona franca i de transformació digital, a més de l’obertura de futures línies regulars de vols a l’aeroport de la Seu d’Urgell.

Pel que fa als futurs reptes del país, el ministre de Presidència, Economia i Empresa, ha fet menció a la negociació de l’acord d’associació amb la Unió Europea i a la millora de les comunicacions, amb l’impuls a l’aeroport de la Seu i els estudis de viabilitat de l’arribada del ferrocarril i el projecte de l’heliport.

Els empresaris també s’han interessat per la fiscalitat competitiva, l’estabilitat política, la seguretat jurídica i la qualitat de vida que ofereix Andorra. En aquest sentit, Gallardo ha explicat que s’està treballant una llei d’economia digital que entrarà a tràmit parlamentari durant el mes de juny, tot amb l’objectiu de retenir i atraure talent al país d’alt valor afegit. La ponència també s’ha pogut seguir en directe al canal de Youtube de l’entitat.

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, també ha mantingut aquest dilluns diverses reunions de treball amb empreses vinculades al sector de la mobilitat elèctrica i de la innovació i recerca.

Share This Story, Choose Your Platform!