12 - juny / 2018

Actua mostra al World Forum for Foreign Direct Investment el potencial d’Andorra com a nova destinació d’inversions

Les oportunitats de negoci a Andorra s'han donat a conèixer aquest dimarts, 12 de juny, al World Forum for Foreign Direct Investment, el congrés mundial més important d’inversió estrangera que enguany se celebra a Liverpool. Actua compta amb un espai on mostra els avantatges i oportunitats d’invertir al país arran del recent procés d’obertura econòmica. Segons dades facilitades per l’organització, hi participen uns 450 professionals del sector i també hi són presents agències de promoció econòmica de 44 països.

Aquesta és la segona participació d’Actua, si l’any passat es van presentar les oportunitats de negoci al Principat, enguany l’organització de l’esdeveniment ha convidat el director general de NiceFruit a Andorra, José Maria Roger, a explicar en diverses sessions de treball com ha estat el procés d’implantació, els motius que han portat la seva multinacional a fixar la seva seu social a Andorra i a traslladar properament el departament de Recerca i Desenvolupament (R+D) al país.  

World Forum for Foreign Direct Investment s’organitza cada any en diferents ciutats del món i els assistents són, principalment, executius i representants d’entitats relacionades amb la inversió estrangera. Durant la jornada d’aquest dimarts també han tingut lloc diverses reunions de treball amb participació andorrana.

La directora d’Andorra Desenvolupament i Inversió (ADI-Actua), Judit Hidalgo, ha destacat que “tenim l’oportunitat de conèixer moltes empreses estrangeres que estan buscant internacionalitzar-se. Al mateix temps ens permet fer contactes amb altres agències com la nostra, aprendre d’altres models, i sobretot, expandir el valor afegit que té Andorra per a les inversions”.

Per la seva banda, el director del World Forum for Foreign Direct Investment, Adam Jones-Kelley, ha assenyalat que “Andorra ens està mostrant com està de preparada per als negocis i també per atreure inversió estrangera”, i ha recordat que enguany hi participen al congrés inversors amb un potencial de “milions d’euros que comencen a conèixer les oportunitats que ofereix Andorra”.