3 - Octubre / 2018

Andorra Telecom, Gamma Management i VallmedicVision treballen amb alumnes d’FP la tercera edició del projecte Tàndem d’Actua

La tercera edició del projecte Tàndem d’Actua, que uneix el talent dels estudiants andorrans de Formació Professional amb el món empresarial, s’ha presentat aquest dijous, 4 d’octubre, a l’Espai d’Innovació d’Andorra. Enguany torna a augmentar el nombre d’alumnes que hi prendran part (72 estudiants), que estaran tutelats per 12 docents del centre d’Aixovall i que hauran d’enfrontar-se als reptes d’innovació que plantegen Andorra Telecom, Gamma Management i VallmedicVision.
 
Per part d’Andorra Telecom, l’empresa demana als alumnes que treballin iniciatives per innovar  en  la  oferta  de  telefonia  mòbil de  prepagament per  tal  d’arribar  a  més  clients; VallmedicVision, idees per  conscienciar  la  població  andorrana  per  evitar  l’ús  abusiu de les  pantalles  digitals  amb  la  finalitat  de  reduir  la  incidència  de  la  miopia; i en quant a Gamma Management,  millorar  la  relació  d’aquesta empresa de recursos humans amb  els seus  clients,  que són empreses i candidats.
 
L’acte de presentació d’aquesta tercera edició ha anat a càrrec del ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, que ha destacat que “per primera vegada participarà activament la Universitat d’Andorra, no només com a observador sinó que també com a jurat i en moments puntuals” i ha avançat que “representants del sistema educatiu francès també estaran d’observadors per valorar afegir-se al projecte Tàndem de cara a la propera edició”.
 
Per la seva banda, el líder del clúster d’Educació d’Actua, Ferran Costa, ha explicat que l’objectiu del projecte Tàndem és “impulsar el desenvolupament de projectes innovadors d’alt impacte i fer d’Andorra un punt de punt  de  trobada d’innovació”. Costa també ha remarcat que paral·lelament “volem donar  visibilitat  al  talent  dels  estudiants  a  les  empreses  i  entitats, i apropar les necessitats del teixit productiu a les capacitats dels estudiants de Formació Professional”.
 
A la roda de premsa també han pres part el portaveu d’Andorra Telecom, Carles Casadevall, el director de Gamma Management, Pere Montes, i el director de Màrqueting de Vallmedic Vision, Sergi Valls. Els tallers educatius tindran lloc el 13 i el 20 de novembre, l‘acceleradora el 3 i 4 de desembre, i la presentació final dels reptes l’11 de desembre.
 
Un projecte educatiu i d’empresa consolidat
 
Tàndem és un projecte que s’emmarca en el Pla Estratègic de Renovació i Millora del Sistema Educatiu Andorrà (PERMSEA) que ha impulsat ACTUA i el Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior del Govern d’Andorra. Respon a la necessitat de desenvolupar un model propi que fomenta la innovació i l’esperit emprenedor en l’àmbit de l’FP al país. Consisteix en introduir espais d’aprenentatge a tra­vés dels quals empreses i entitats col·laboradores es troben amb el Centre de Formació Professional d’Aixovall per generar valor econòmic i social. Tàndem és, de fet, una comunitat d’innovació oberta on professionals, do­cents i estudiants interactuen per donar resposta a reptes reals i significa­tius presents a les empreses i a la societat andorrana en general.
 
En definitiva, Tàndem té per objectiu implicar la comunitat educativa d’FP d’Andorra amb projectes innovadors que es desenvolupin a les empreses, potenciar el talent dels alumnes, augmentar les oportunitats laborals dels joves, millorar la transferència de valor entre els centres d'FP i les empreses, i a la vegada, incrementar la competitivitat de les empreses.
 
Més informació: http://www.actua.ad/projecte-tandem