19 - Octubre / 2017

El Govern i els Comuns signen el darrer pas per fer possible el servei de bicicleta elèctrica compartida

El Govern i els Comuns han fet, aquest dijous, el darrer pas per posar en marxa el servei de bicicleta elèctrica compartida, que serà una realitat a la primavera del 2018. La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, i els cònsols de les set parròquies, en presència del cap de Govern, Antoni Martí, i de la secretària d’Estat de Relacions Institucionals, Consol Naudi, han signat el conveni de col·laboració per a la concessió del servei.

La signatura del conveni ha tingut lloc després que aquest dimecres el Consell de Ministres aprovés l’adjudicació del servei a l’empresa Montre S.L. per un termini de deu anys, prorrogables durant cinc anys més.

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, ha explicat que la societat andorrana té una gran sensibilitat amb el medi ambient, i que aquest servei facilitarà la possibilitat d’anar canviant d’hàbits cap a una mobilitat més sostenible.

Així, l’adjudicació contempla un total de 15 estacions repartides entre les set parròquies, amb un centenar de bases de càrrega per a les 45 bicicletes elèctriques que circularan.

Pel que fa al finançament del servei, es preveu una aportació pública de 130.000 euros anuals que s’assumirà de manera repartida entre el Govern i els set Comuns. Aquesta aportació es fa necessària per poder oferir unes tarifes accessibles per als usuaris i així fomentar l’ús d’aquest sistema sostenible.

El servei comptarà amb tres modalitats d’accés: l’abonament anual, fixat en 76,5 euros, l’abonament per a 25 usos, per 30 euros, i les tarifes d’ús puntual. En funció de cada abonament, l’usuari haurà de pagar un preu pel temps que faci servir la bicicleta, que en el cas de l’abonament anual serà de 0,45 euros per als primers 30 minuts.

El cònsol menor d’Escaldes-Engordany, Marc Calvet, en representació de tots els cònsols, ha valorat positivament la iniciativa, que suposa una nova via de mobilitat sostenible.

Text i foto: Govern d'Andorra