16 - maig / 2018

El ministre Saboya explica els projectes d’innovació del país a la primera sessió d’Startup Grind (Google for Entrepreneurs) a Andorra

El ministre d’Economia, Competitivitat i Innovació, Gilbert Saboya, ha omplert aquest dimecres, 16 de maig, el Centre de Congressos d’Andorra la Vella, amb la presentació en format entrevista del primer esdeveniment organitzat a Andorra per Startup Grind (Google for Entrepreneurs), la comunitat global d’emprenedors més gran del món.
 
Sota el títol “Open Innovation in Andorra: Our Partnership with MIT Media Lab”, Saboya ha explicat els projectes d’innovació que es desenvolupen al país i els treballs que realitzen conjuntament la Fundació ActuaTech i el Massachusetts Institute of Technology (MIT).
 
Durant l’entrevista, realitzada per Alex Rodríguez, director regional d’Startup Grind al sud d'Europa, el ministre ha explicat que “Andorra té la voluntat de posicionar-se com a país receptor d’iniciatives innovadores aplicades a àmbits com la mobilitat i el turisme”, i ha recordat que “les dimensions i característiques del país ens permet fer realitat ràpidament projectes que en altres regions serien més difícils dur a terme”. Paral·lelament també ha fet referència als “projectes de mobilitat, fidelització i transaccionalitat que permetran millorar l’experiència dels més de 8 milions de visitants que rep el Principat cada any i que la col·laboració amb el sector privat es molt important”.
 
Saboya també ha mencionat que “en un món tant globalitzat no solament es tracta de ser competitiu, sinó de ser únic, i Andorra disposa de totes les característiques per ser-ho”.
 
Una comunitat d’emprenedors a 125 països
 
Startup Grind és la comunitat global d’emprenedors més gran del món i l’únic soci de comunitat de Google for Entrepreneurs. Està present a 365 ciutats de 125 països on celebra un esdeveniment mensual amb entrevistes amb emprenedors, inversors i líders d’opinió. La missió d’Startup Grind és ajudar-los a través de tres valors: “Make friends, not contacts; Help others before helping yourself; give before you take”. Les conferències acostumen a comptar amb un seguiment de milers de persones, com les que s’han fet a Silicon Valley, Londres, Ciutat de Mèxic, Barcelona, Los Angeles i Toronto. De les darreres entrevistes realitzades destaquen les que s’han fet a Casey Fenton (fundador de Couchsurfing), Anne Driscoll (CMO de Startup Genome), Chris Schultz (CEO de Launchpad), Howard Love (business angel) i Michael Eckhardt (co-autor del llibre Crossing the Chasm).