27 - juliol / 2017

El potencial d'Andorra com a laboratori tecnològic, al diari francès les Echos

El prestigiós diari econòmic francès, Les Echos, ha publicat un article on parla de l'actualitat econòmica d'Andorra i els projectes que porta entre mans.

"Andorra ha apostat per un model de desenvolupament basat en l'atracció de talent al país, crear un valor afegit únic i generar productes i serveis per al mercat europeu. Gràcies a la nostra col·laboració amb el Massachusetts Institute of Technology (MIT), estem promovent projectes innovadors relacionats amb el turisme i el desenvolupament sostenible, sobretot en el camp de la mobilitat. Un projecte ja iniciat és el del vehicle elèctric que ha fet d'Andorra -amb el 5% de les matriculacions- el tercer país en termes de percentatge en vendes d'aquest tipus de vehicles, darrere de Noruega i Holanda" ha comentat Gilbert Saboya, ministre d'Economia, Competitivitat i Innovació.

Per la seva banda, el secretari d'Estat de Diversificació Econòmica, Josep Maria Missé, ha destacat que "les empreses i creadors de projectes innovadors podran venir a Andorra per provar les seves solucions tecnològiques".

Al mateix article el director de la Fundació ActuaTech, Yann Baucis, avança que al setembre entrarà en funcionament l'Espai d'Innovació d'Andorra: "Aquest espai facilitarà la relació entre els emprenedors i els investigadors, però també tindrà una vessant pedagògica. Els ciutadans han de ser una part activa dels projectes, entendre'ls i fer-se'ls seus".

El tabloide francès ha destacat que és la primera vegada que el Massachusetts Institute of Technology (MIT) desenvolupa un projecte de "Smart Country" a un país i que el BigData, gestionat per la Fundació ActuaTech, n'és el principal argument de col·laboració entre la prestigiosa institució nord-americana i el Principat.

Article del diari economic Les Echos