11 - abril / 2019

En marxa la segona edició de les subvencions Actua per a la petita i mitjana empresa

El secretari d'Estat per a la Diversificació Econòmica i Innovació, Josep Maria Missé, i la directora d'Actua Empresa, Judit Hidalgo, han anunciat aquest dijous, 11 d'abril, la convocatòria per a la segona edició de les subvencions Actua que comptarà amb una partida de 180.000 euros. Aquests ajuts estan adreçats a empresaris del país i tenen per objectiu donar suport a  la transformació de l’empresa andorrana, potenciar la seva competitivitat i facilitar processos d’internacionalització.

L’import de la subvenció serà d’un màxim del 80% del cost dels serveis contractats (impostos no inclosos), amb un límit de 4.000 euros per beneficiari. Els serveis s'hauran d'executar en un termini màxim de 8 mesos des de la data de la resolució d’atorgament de la subvenció. La convocatòria està oberta fins el 13 de desembre del 2019 o fins exhaurir el pressupost previst. Els comerços o professionals titulats que van rebre aquest ajut l’edició passada no podran optar-hi.

Les persones interessades hauran d’omplir, a partir del 15 d'abril, aquest formulari a través del web d'Actua. Una vegada completat el document es generarà un pdf, que caldrà imprimir, signar, fer signar pel proveïdor i portar-lo, juntament amb la documentació demanada, a l'Espai d'Innovació d'Andorra (Edifici de Caldea) en horari de 10 h a 13 h.

Primera edició de les #SubvencionsActua

Actua va llançar el mes de setembre de 2018 la primera convocatòria per al programa de subvencions per a la petita i mitjana empresa amb un import inicial de 190.000 euros. Com a conseqüència del gran nombre de peticions, es va ampliar la partida amb una dotació de 90.000 euros més. De les 141 sol·licituds, 88 es van aprovar i 53 van ser denegades per incompliment de les bases o esgotament de la partida econòmica prevista. El 24% dels projectes presentats estaven relacionats amb el sector del comerç i l’hostaleria, i el 10% amb empreses amb producte propi i distribució.

Els ajuts contemplaven la subvenció de la contractació d’una determinada tipologia de serveis que contribueixen a facilitar l’accés de l’empresa a la digitalització, la innovació, la internacionalització i l’emprenedoria, acompanyant la seva diversificació internacional i la seva presencia a l’exterior.

#SubvencionsActua