25 - juny / 2018

Estadística publica per primera vegada les dades de transaccions immobiliàries i de preus de l’habitatge

El Departament d’Estadística ha publicat aquest dilluns, 25 de juny i per primera vegada, les estadístiques de transaccions immobiliàries i de preus de l’habitatge i el sòl. Aquestes noves estadístiques s’emmarquen en la Llei del Pla d’estadística 2018- 2021 i en el seu desplegament en el primer Programa estadístic per a l’any 2018.

Les estadístiques de transaccions immobiliàries es publicaran de forma trimestral i ofereixen informació sobre els béns immobles transmesos, el seu valor, la seva superfície i el nombre de transaccions efectuades. Pel que fa a l’estadística de preus de l’habitatge i el sòl, es publicaran les dades de forma anual i se centra en els preus mitjans dels béns immobles transmesos.

Les dades d’aquesta primera publicació fan referència a l’any 2017, i destaca l’augment  constatat en el nombre de transaccions respecte als anys anteriors, mentre que el nombre de béns immobles transmesos, el seu valor i la seva superfície disminueixen.

L’estadística de transaccions immobiliàries referent a l’any 2017 mostra un increment del nombre de transaccions que es van dur a terme de l’11,6% respecte al 2016. En total es van fer 1.907 transaccions immobiliàries, que és la xifra més elevada des del 2010.

L’augment global del preu de l’habitatge i el sòl dels béns transmesos ha estat del 9,6%. Així, el preu mitjà per metre quadrat s’ha situat en 1.525,7 euros.

Text: Govern d’Andorra