21 - gener / 2019

Hamburg compta amb experts d’Actua per redissenyar un dels barris més importants de la ciutat

La ciutat d’Hamburg (Alemanya) està redissenyant el desenvolupament urbanístic del barri de Grasbrook i per aquest motiu compta amb la participació de diversos experts internacionals, entre ells, professionals d’Actua i de l’Observatori de la Sostenibilitat d’Andorra (OBSA). El director d’Actua Innovació, Marc Pons, ha participat aquest dilluns, 21 de gener, a la universitat de Hafencity en sessions de treball on s’han analitzat diverses situacions d’impacte acústic, de qualitat de l’aire i de mobilitat.

 Pons ha destacat que “és molt important per a nosaltres poder estar en aquests grups de treball perquè ens permet ampliar els nostres coneixements i compartir la feina que estem fent des d’Andorra. De fet, que demanin la nostra participació demostra que la nostra feina comença a posicionar-se molt bé a nivell internacional”. El director d’Actua Innovació també ha exposat al City Science Lab de la Universitat d’Hamburg els projectes d’Andorra en matèria d’innovació en sectors com la mobilitat, el medi ambient i l’urbanisme.

 Paral·lelament, a la jornada d’aquest dilluns, també s’han estudiat noves possibilitats de comunicació entre l’estació de ferrocarril i el port de la ciutat, que és una de les connexions marítimes més importants del nord d’Europa. A les sessions de treball han participat mig centenar d’experts, entre ells, els principals responsables de la xarxa de ciutats del Massachusets Institute of Technology