20 - Novembre / 2019

La primera Jornada Internacional d’Empreses Tecnològiques per al Comerç a Andorra finalitza amb un gran èxit de participació

La primera Jornada Internacional d’Empreses Tecnològiques per al Comerç a Andorra, organitzada per Actua i The Shopping Mile, que s’ha celebrat aquest dimecres al Centre de Congressos d’Andorra la Vella, ha finalitzat amb la participació de 26 empreses del sector d’Andorra, Espanya i França, i l’assistència d’uns 200 professionals del sector. Durant la jornada s’han donat a conèixer solucions innovadores i tangibles per a tot tipus de comerços i punts de venta, i s’han presentat les principals tendències internacionals del sector, així com novetats i solucions perquè les empreses coneguin i tinguin a l’abast eines tecnològiques.

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ha destacat que “una de les tasques de l’Administració és dotar d’eines a sectors estratègics, com és el del comerç. Des del Govern ja fa temps que s'està treballant una sèrie de projectes que ha d’intentar aterrar i materialitzar per poder posar a l’abast d’empreses del país i del sector comercial perquè puguin ser més competitius i revisar la seva estratègia”. A tall d’exemple Gallardo ha enumerat la bases de dades nacional (Data Hub) i l’acord amb VISA, i ha recordat la importància de que les empreses puguin ser multicanal “perquè no es pot viure d’esquenes a les noves tendències internacionals”.

Precisament les noves tendències mundials del comerç han centrat les intervencions del secretari d’Estat de Diversificació Econòmica i Innovació, Marc Galabert, i de la presidenta de The Shopping Mile, Sònia Yebra, que han presentat les principals conclusions del passat World Retail Congress celebrat a Àmsterdam. La directora d’Actua Empresa, Judit Hidalgo, ha recordat que “ens vam donar compte que al sector del comerç els hi faltava molt coneixement i aproximació a les noves tecnologies que estan donant solucions i amb aquest repte vam crear aquesta jornada”.

Posteriorment el director d’Actua Innovació, Marc Pons, ha explicat la feina que s’està realitzant al Data Hub, que és la plataforma nacional de dades, i quines eines comença a oferir per al sector turístic i del comerç d’Andorra.Per la seva banda, el reconegut expert en neurolearning i neuromàrqueting, Ivo Güell, ha ofert diversos consells i estratègies per arribar als clients.

La jornada ha finalitzat amb desenes de reunions empresarials on han participat representants de 26 societats d’Andorra, Espanya i França, i professionals de diversos sectors.
 
Les 26 empreses que han participat en la primera Jornada Internacional d'Empreses Tecnològiques per al Comerç són: Aestetype, Alpematic, Andorra Telecom, Bexfy, Bitphy, Broox, Cenareo, Crowdland, Digicom, Digital Growth, Domus, Iniced, Keetiz, Lundi Matin, Moneder, PayMeter, Pislow, Price, Robin Brick, Soc Creatiu, Splio, TdA (Tècniques d'Avantguarda), Terranova, Tiendeo, TMM Group i Zebra.

Galeria de la I Jornada internacional d’empreses tecnològiques per al comerç

Galeria de les empreses participants en la I Jornada internacional d’empreses tecnològiques per al comerç