14 - maig / 2018

La primera sessió a Andorra d’Startup Grind (Google for Entrepreneurs) arriba el 16 de maig amb els projectes d’innovació del país

El primer esdeveniment organitzat al Principat per Startup Grind, que és la comunitat global d’emprenedors més gran del món i l’únic soci de comunitat de Google for Entrepreneurs, s’ha presentat aquest dilluns, 14 de maig, a l’Espai d’Innovació d’Andorra. La primera sessió tindrà lloc el 16 de maig i consistirà en una presentació realitzada en format entrevista, que anirà a càrrec del ministre d’Economia, Innovació i Competitivitat, Gilbert Saboya. Les inscripcions es poden fer en aquest web i compten amb el suport d’Andorra Telecom, Vall Banc i Actua,
 
Sota el títol “Open Innovation in Andorra: Our Partnership with MIT Media Lab”, Saboya explicarà els projectes d’innovació que es desenvolupen al país i els treballs que realitzen conjuntament la Fundació ActuaTech i el Massachusetts Institute of Technology (MIT). La intervenció tindrà lloc a les 19 hores al Centre de Congressos d’Andorra la Vella, serà en anglès i es podrà seguir en directe a https://www.startupgrind.com.

Durant la presentació, Ferran Martínez, director d’Startup Grind Andorra, ha destacat que l’esdeveniment neix amb “la voluntat de fer conèixer Andorra dins del món emprenedor internacional i poder exportar el talent del país”. D’altra banda Alex Rodríguez, director regional d’Startup Grind al sud d'Europa, ha mostrat l’interès per “convertir-se en un partner internacional de les iniciatives emprenedores d’Andorra”. Finalment, Judit Hidalgo, directora d’Andorra Desenvolupament i Inversió (ADI-Actua) ha remarcat que l’Startup Grind “ens permet tocar totes les verticals i valors que volem potenciar des d’Actua, posicionar Andorra en el mapa internacional i seguir col·laborant amb empreses com Google”.
 
Una comunitat d’emprenedors a 125 països
 
Startup Grind està present a 365 ciutats de 125 països on celebra un esdeveniment mensual amb entrevistes amb emprenedors, inversors i líders d’opinió. La missió d’Startup Grind és ajudar-los a través de tres valors: “Make friends, not contacts; Help others before helping yourself; give before you take”. Les conferències acostumen a comptar amb un seguiment de milers de persones, com les que s’han fet a Silicon Valley, Londres, Ciutat de Mèxic, Barcelona, Los Angeles i Toronto. De les darreres entrevistes realitzades destaquen les que s’han fet a Casey Fenton (fundador de Couchsurfing), Anne Driscoll (CMO de Startup Genome), Chris Schultz (CEO de Launchpad), Howard Love (business angel) i Michael Eckhardt (co-autor del llibre Crossing the Chasm).