22 - desembre / 2017

La recàrrega de vehicles elèctrics a Andorra serà gratuïta a la via pública les dues primers hores

El Decret d'aprovació de les tarifes per als serveis de recàrrega de vehicles de mobilitat elèctrica que s’ha aprovat aquesta setmana estableix pel que fa a la via pública que les dues primeres hores en carregadors lents o accelerats seran gratuïtes i les suplementàries costaran 5 euros l’hora. Per als carregadors ràpids, en canvi, s’estableix la gratuïtat de la primera hora i després un cost de 10 euros l’hora. En els dos casos, però, la facturació es farà en fraccions de 15 minuts. Per poder fer ús dels carregadors, caldrà una targeta personal de prepagament, que es podrà adquirir a partir del mes de gener.
 
D’altra banda, pel que fa als carregadors domèstics, es preveu que es puguin subministrar en modalitat de venda o d’arrendament, i el preu és de 8, 11 o 16 euros al mes depenent de la potència i les característiques del carregador. Per als carregadors industrials, el preu queda fixat en 16 euros al mes. En els dos casos, fins al desembre del 2018 s’aplicarà un descompte del 50% sobre el preu.
 
Al capdavant de les llistes mundials de vendes
 
El 2015 es va signar el conveni entre el Govern, FEDA, les empreses distribuïdores d’energia elèctrica, l’Automòbil Club d’Andorra i l’Associació d’Importadors de Vehicles d’Andorra, per a la implantació del vehicle elèctric i híbrid endollable a Andorra. Aquest va derivar en el desplegament del Pla Engega, que al 2016 va aconseguir que la quota de mercat de vehicles elèctrics o híbrids endollables se situés al 4,83%, al capdavant de les llistes mundials. Posteriorment, al 2017, el Govern, FEDA, Nord Andorrà SA, Mútua Elèctrica de Sant Julià de Lòria, Sercensa i Unió Elèctrica d’Encamp, van signar el conveni per a la implantació de la infraestructura de càrrega de vehicles elèctrics a Andorra, que ha permès fixar les tarifes mitjançant el Decret aprovat aquest setmana.