10 - setembre / 2018

Rússia coneix els projectes andorrans a l’Espai d’Innovació

Una delegació oficial russa, encapçalada pel viceministre d’Indústria i Comerç, Georgy Kalamanov, i el director general del Comitè Expo 2025 Ekaterimburg, ha visitat aquest dilluns, 10 de setembre, l’Espai d’Innovació d’Andorra, acompanyada del ministre d’Economia, Innovació i Competitivitat, Gilbert Saboya, i el director de la Fundació Actuatech, Marc Pons.

La delegació russa s’ha interessat pels diferents projectes que es mostren a l’espai d’innovació i que es treballen, entre d’altres, amb l’Observatori Andorrà per la Sostenibilitat (OBSA) i el Massachussetts Institute of Technology (MIT).

En el decurs de la visita el viceministre rus ha elogiat l’estratègia d’innovació del país, tenint en compte la seva singularitat i dimensió, com a claus per competir a nivell internacional. Paral·lelament ha aprofitat per demanar al representants andorrans assistir al proper Open Innovation Forum, que tindrà lloc a Moscou els dies 15, 16 i 17 d’octubre, per presentar el model andorrà del City Scope, per la capacitat de l’eina per aportar solucions en àmbits com el turisme, la mobilitat, la seguretat o l’energia.

D’altra banda, el viceministre d’Indústria i Comerç rus ha recordat que Rússia té interès en tots aquells països que poden inspirar amb els seus models de recerca, com és el cas del Principat. En aquest sentit ha esmentat algunes vies de col·laboració que podrien sorgir entre els dos països, en sectors com el del turisme, la innovació i l’emprenedoria.