20 - gener / 2017

Representants de multinacionals xineses es reuneixen amb empresaris andorrans a Escaldes-Engordany

L’agència de promoció econòmica d’Andorra, ACTUA, conjuntament amb el Govern, la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d'Andorra, i la Confederació Empresarial Andorrana, han organitzat aquest divendres 20 de gener a Escaldes-Engordany una jornada empresarial amb motiu de la celebració de l'any nou xinès.

El ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, ha estat l’encarregat d’obrir la jornada. En el seu discurs ha fet referència a l’obertura econòmica i, a tall d’exemple, ha recordat que els canvis ja “han permès la creació d’un miler de llocs de treball en un país on la massa laboral és de 35.000 persones”.

Tot seguit ha pres la paraula l’ambaixador de la Xina, Lyu Fan, qui ha destacat l’increment de les exportacions que està fent Andorra al gegant asiàtic, i s’ha compromès a “promoure l’amistat i la cooperació entre ambdues parts, i a impulsar el desenvolupament de les relacions bilaterals”.

Reunions B2B d’alt nivell

Posteriorment han començat les reunions de treball entre representants de 18 societats i entitats andorranes, (principalment de sectors de consultoria, bancaris i immobiliaris), amb una desena de professionals xinesos de multinacionals com Huawei, China Telecom i China Construction Bank, entre d’altres.

Les sessions de treball, que s’han realitzat en format B2B, han servit perquè ambdues parts hagin pogut establir contactes i compartir oportunitats de negoci.