12 - juny / 2018

Tres noves empreses se sumen a la Xarxa d’empreses inclusives que ja compta amb 13 entitats adherides al projecte

La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d'Andorra (CCIS); Estacions de Muntanya Arinsal-Pal (EMAP SAU); i Tag Systems S.A. són les 3 darreres entitats que s'han adherit a la Xarxa d'empreses inclusives del Ministeri d'Afers Socials, Justícia i Interior, en el marc de l'Estratègia per a la inclusió laboral de les persones amb discapacitat.

D'aquesta manera, 13 empreses i institucions ja formen part d'aquest projecte que té com a objectiu principal facilitar el dret al treball de les persones amb discapacitat en igualtat de condicions i oportunitats.

Aquest dilluns, 11 de juny, el ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, i el president de la CCIS, Miquel Armengol; el president del Consell d'Administració d'EMAP SAU, David Baró; i la directora de Tag Systems S.A, Assumpció Majoral, han signat els respectius convenis d'integració a la xarxa. Totes 3 entitats han incorporat a les seves plantilles una persona amb discapacitat, i han coincidit en valorar molt positiva l'experiència.

En la mateixa línia s'ha expressat el ministre Xavier Espot, que ha destacat que contractar persones amb discapacitat aporta valor afegit a l'empresa. El titular d'Afers Socials també s'ha congratulat per la bona acceptació que està tenint aquest programa d'inclusió laboral, que està superant les expectatives fixades inicialment, i ha agraït a la societat en general la seva resposta positiva. En aquest sentit, Xavier Espot ha destacat que dels 80 contractes de baix rendiment que hi havia al 2016, quan es va posar en marxa la Xarxa d'empreses inclusives, actualment només n'hi ha 20 que mantenen aquesta modalitat. El ministre també ha posat de relleu que en l'actualitat a Andorra no hi ha cap persona que percebi un salari inferior al salari mínim pel fet de tenir una discapacitat.

Les 3 entitats que avui han signat els convenis d'adhesió a aquesta xarxa han rebut el distintiu que les acredita com a empreses que integren a les seves plantilles persones amb discapacitat en un entorn laboral totalment normalitzat.

Text i foto: Govern d'Andorra