13 - desembre / 2019

Una delegació canadenca arriba a Andorra per conèixer els projectes d’innovació del país i estrènyer relacions econòmiques

Una delegació del Govern del Quebec (Canadà) s’ha desplaçat aquest divendres, 13 de desembre a Andorra, per seguir treballant diversos projectes d’interès bilateral amb el Govern del Principat, després de la visita que va mantenir el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, el passat més d’octubre a Montreal (Canadà).

Per part canadenca han participat la directora de l’oficina del Quebec a Espanya i Portugal, Isabelle Dessureault, i el responsable d’Afers Econòmics de la mateixa entitat, Olivier Christophe Perez, que s’han mostrat interessats pels projectes d’innovació del país i en establir diverses col·laboracions.

En aquest sentit, Gallardo ha recordat que ha estat la primera visita d’una delegació del Quebec des del 2015 i ha explicat que “comencem a recollir els fruits d'aquell primer contacte i estem molt satisfet perquè també ells estan descobrint tota la feina que s'està fent a Andorra en matèria d'innovació. Estan gratament sorpresos i amb voluntat de fomentar la col·laboració no només en aquest domini sinó també en aspectes turístics”.

Concretament, el ministre de Presidència, Economia i Empresa, ha informat que “avui ja hem trobat punts d'entesa per desplegar col·laboracions al llarg del 2020, i per prosseguir, d'una banda, la feina que vam fer al Quartier de l'Innovation de Montreal, i també la col·laboració en temes d'assessorament pel projecte que volem treballar relatiu a la creació d'un parc tecnològic”. Gallardo també ha assenyalat que “hi ha la voluntat d’impulsar noves relacions econòmiques i per a nosaltres és molt important perquè Montreal serà la capital de la intel·ligència artificial a partir del 2020 i a més tenen un ecosistema d'empreses i d'innovació en el qual nosaltres ens volem inspirar”.
 
Juntament amb el ministre de Presidència, Economia i Empresa, han pres part a les diverses sessions de treball, el secretari d'Estat de Diversificació Econòmica i Innovació, Marc Galabert, el director d’Actua Innovació, Marc Pons i la directora d’Actua Empresa, Judit Hidalgo, que els han fet diverses presentacions a l’Espai d’Innovació d’Andorra