1 - febrer / 2017

Visita el conjunt romànic de l’església de Santa Coloma gràcies a la digitalització feta per ACTUA

El Govern i el Comú d'Andorra la Vella han signat recentment el conveni de cessió d’un terreny situat a la rotonda d'Enclar, molt a prop de l'església de Santa Coloma, on es construirà l'edifici que albergarà els frescos romànics de Santa Coloma. Mentrestant, gràcies a la digitalització del conjunt, impulsada des d'ACTUA a través de la plataforma Google Busines View, podeu contemplar tant els frescos del segle XII com l'interior d’aquesta joia romànica del patrimoni andorrà.

Al 2018  estarà enllestit el nou museu

El projecte guanyador del concurs d'idees convocat pel Govern, de l'arquitecte Jordi Batlle, és un edifici de 250 metres quadrats, que a banda de la reconstrucció de l'absis amb les pintures en un espai tancat i climatitzat, també disposarà d'una sala de projeccions i d'una segona sala per albergar exposicions temporals o permanents relacionades amb l'art romànic.

Un cop s'aprovi el pressupost, les obres de construcció es licitaran a la primavera per tal que pugui ser una realitat l'any vinent. El Govern es planteja obrir tant l'església com la sala d'exposicions durant tot l'any, i el preu per accedir al nou espai serà d'uns 5 euros.

Visita virtual de l'església de Santa Coloma

Visita virtual dels frescos de Santa Coloma