REPTE COVID-19

Gestió de la concurrència en establiments comercials


Un repte d'interès social


En l'actual context de crisi sanitària deguda a la Covid-19, reduir les cues d'espera de persones en un mateix espai ajuda a disminuir el risc epidemiològic. Aquest repte té com a objectiu oferir a la població del país i als turistes que ens visiten informació sobre la suma de persones que estan dins o bé esperant a l'exterior dels establiments comercials (incloses farmàcies i altres serveis d'interès) per tal de minimitzar les possibilitats d'aglomeració. Amb aquesta informació, les persones podran decidir quin és el millor moment per anar-hi, minimitzant el contacte i optimitzant els recursos del mateix establiment.

Requisits per presentar-se al repte covid19


Abast


Aquest repte està organitzat com una competició entre equips. Està obert a tot tipus d’empreses, persones i col·lectius del Principat d’Andorra que puguin oferir solucions al repte plantejat i tindrà una durada total inicial de 21 dies.
 
El “Repte COVID-19 – Gestió de la concurrència en establiments comercials” s’ha dividit en dos fases:
 
  • Fase I (Ideació)
    Inclou la formació d’equips, recerca de solucions pel repte, presentació inicial d’idees, i la validació inicial de requeriments. Aquesta fase tindrà una durada inicial de 7 dies a partir de la data d’inici establerta per l’organització.

  • Fase II (Prototipatge)
    Inclou la consolidació d’equips i mentoria, disseny de la proposta, prototipatge, i la documentació de requisits. Aquesta fase tindrà una durada inicial de 14 dies a partir de la data d’inici establerta per l’organització. 

Un cop passat el termini indicat, del total de participants de la Fase I se’n farà una preselecció a través d’un jurat d’aquells que hagin presentat la documentació demanada.
 
Els equips seleccionats passaran a la Fase II, on hauran de preparar, en el termini establert, un prototip bàsic de la solució i del model de funcionament; un cop presentades les solucions i la documentació demanada, es farà una final per a proclamar un equip guanyador que rebrà un premi i podrà implementar un pilot en un dels establiments comercials.